Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; InputFilter has a deprecated constructor in /var/www/vhosts/beveiligingwoonhuis.nl/httpdocs/includes/phpInputFilter/class.inputfilter.php on line 17

Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in /var/www/vhosts/beveiligingwoonhuis.nl/httpdocs/includes/session.inc.php on line 4

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/beveiligingwoonhuis.nl/httpdocs/includes/function.php on line 385
Beveiligingssysteem tegen inbraak en brand
Elektronische inbraak, brand- en overvalbeveiliging

Elektronische inbraak, brand- en overvalbeveiliging

Als het aankomt op de elektronische beveiliging van uw bedrijfspand of woning zijn er tal van mogelijkheden. De meeste mensen denken dat het elektronisch beveiligen van een woning of bedrijfspand een moeilijke klus is, maar dat is helemaal niet waar. Voordat een alarmsysteem optimaal werkt, zijn er namelijk tal van apparaten nodig. Wij hebben een lijstje samengesteld met de meest voorkomende apparaten voor het aanleggen van elektronische beveiliging. 

 1. Centrale. Een centrale is de basis van ieder elektronisch beveiligingssysteem. Deze centrale wordt ook wel het regelsysteem genoemd. Een alarmsysteem werkt alleen wanneer het aangestuurd wordt door een regelsysteem. Het regelsysteem wordt in de meeste gevallen geïnstalleerd in de meterkast van uw woning. Alle elektronische beveiligingscomponenten worden aangesloten op de centrale. 
 2. Bedienpaneel. Voor optimale controle van uw beveiligingssysteem zorgt het bedienpaneel van uw elektronische beveiligingssysteem. Met het bedienpaneel kunt u het alarmsysteem in- en uitschakelen. U kunt ook zien wat er precies aan de hand is en wie zich in het pand bevinden.
 3. Detectie. Detectiemiddelen zijn sensoren als bij de sensorlamp, en deze zijn er in overvloed. Deze sensoren sturen een signaal naar het bedienpaneel en de centrale. Dit gebeurt wanneer er een inbreker in uw pand is. Er zijn ook handige detectiemiddelen voor een bepaalde ruimte.

Detectie voor een bepaalde ruimte

Met ruimtedetectie kunt u uw woning of bedrijfspand van binnen beveiligen. Wanneer een inbreker in een bepaalde ruimte is, wordt de beweging of de warmte van de inbreker opgemerkt door de sensoren.

Elektronische detectiemiddelen kunnen op verschillende manieren functioneren:

Detectie voor contactpunten

Contactpunten van uw woning of bedrijfspand zijn bijvoorbeeld ramen, deuren en glas. Deze contactpunten zijn over het algemeen de zwakke punten van uw woning of bedrijfspand. Daarom zijn deze contactpunten het meest inbraakgevoelig. Tegenwoordig bestaan voor deze punten echter detectoren, die een signaal afgeven wanneer een inbreker via het betreffende punt probeert binnen te komen.

Reed-contact: wanneer er een deur of een raam wordt opengedaan, terwijl het alarm aanstaat, zal deze sensor een signaal afgeven. U kunt via uw bedienpaneel in dat geval precies zien over welk punt het gaat en daar zelf polshoogte gaan nemen.

Glasbreukdetector: deze sensor reageert op de geluidsgolven en/of het luchtdrukverschil dat ontstaat wanneer er een ruit wordt ingegooid.

Elektronische beveiligingsmethoden

U kunt uw woonhuis of bedrijfspand op tal van manieren door middel van elektronische beveiligingsmethoden beveiligen. De meest gebruikte methoden die ook het meest effectief zijn voor u als bewoner van uw woonhuis of eigenaar van uw bedrijfspand, zijn:

 1. Beveiliging door middel van een camerasysteem. Camerabeveiliging heeft een aantal voordelen en toepassingen die u erg veel voordelen kunnen opleveren:
  • Een camerasysteem werkt preventief tegen overval en winkeldiefstal. Wanneer een crimineel uw camera’s ziet hangen, zal hij minder snel een misdaad begaan.
  • Wanneer u het slachtoffer bent van een overval of een inbraak, kunnen goede camerabeelden eraan bijdragen dat de daders sneller worden opgepakt. Een voorbeeld van uitstekende camerabeveiliging is de Ulisse Compact HD beveiligingscamera.
  • Met camerabeveiliging kunt u de ingangen en uitgangen van uw terreinen gemakkelijk in de gaten houden.
 2. Beveiliging doormiddel van een intercom. U kunt gemakkelijk de ingang van uw terrein, bedrijfspand of woonhuis beveiligen met behulp van een intercom. Bezoekers zullen zich dan eerst moeten melden, waardoor u elke bezoeker kunt verifiëren door middel van bijvoorbeeld een ingebouwde camera en/of een microfoon.
 3. Meldkamer, GSM Melding. Wanneer u een keer niet thuis of op kantoor bent, en uw alarm gaat af doordat er zich misschien onraad voordoet, kunt u ervoor kiezen dat de alarmcentrale in uw woning of bedrijfspand het alarmsignaal doorstuurt naar een meldkamer of uw mobiele telefoon.
  • Meldkamer. De centrale van uw alarmsysteem maakt automatisch contact met de meldkamer door een automatische telefonische melding naar de meldkamer te sturen. Deze verbinding is 24 uur per dag te maken. Zodra het signaal de meldkamer heeft bereikt, zal deze gepresenteerd worden in de vorm van de soort melding (inbraak, brand, overval, etc.), uw naam en adresgegevens en welke detector het signaal heeft opgemerkt. Hierdoor weten de mensen die bij de meldkamer werken ook direct in welke ruimte de situatie zich voordoet.
  • GSM Melding. U kunt er ook voor kiezen om eerst een signaal te ontvangen op uw mobiele telefoon. Hierop zult u dan ontvangen wat voort soort melding het is en kunt u zelf de benodigde actie ondernemen. Een voorbeeld van zo'n handig en mobiel alarmsysteem is iSmartAlarm.

Overvalbeveiliging

De grootse bedreiging voor winkeliers is het risico op een overval. De laatste jaren worden criminelen steeds brutaler door en proberen zij ook overdag hun slag te slaan. Daar kunt u de dupe van zijn. Met overvalbeveiliging kunt u echter met één druk op een knop de meldkamer alarmeren.

Bestel op woonveilig.nl de slimste alarmen

WoonVeilig Alarmsysteem

Terug naar overzicht