Warning: ini_set(): A session is active. You cannot change the session module's ini settings at this time in /var/www/vhosts/beveiligingwoonhuis.nl/httpdocs/includes/session.inc.php on line 4
Schutting of tuinafscheiding als tuinbeveiliging
Schutting of tuinafscheiding als tuinbeveiliging

Schutting als tuinbeveiliging

De tuinafscheiding, ofwel de schutting van uw tuin, zijn een belangrijk onderdeel van uw tuinbeveiliging. Net als tuinverlichting schrikt de schutting inbrekers af. Waarom een schutting afschrikt?

Schutting extra beveiligen

Nu kan het zo zijn dat inbrekers niet voldoende worden afgeschrikt door een schutting alleen. Daarom kunt u uw schutting in de tuin extra beveiligen. Spijkers of glasscherven op uw schutting plaatsen is verboden. Hoe beveiligt u uw tuin en huis dan wel goed met een goede schutting? Dat kan onder meer door te kiezen voor een schutting van getande rekken. Heeft u al een mooie schutting in uw tuin staan? Plaats dan een extra getand rek ertegenaan of, als uw schutting hoog genoeg is, getande punten erbovenop. Dit maakt inbreken een stuk lastiger.

Tuinafscheiding als aanvulling op andere beveiliging

Voor complete beveiliging in uw tuin kunt u overigens ook beveiligingscamera ophangen, gericht op uw schutting en achterdeur en/of raam. Daarnaast zijn er nog diverse mogelijkheden om uw tuin te beveiligen, waaronder tuinverlichting die op sensoren werkt en dievenklauwen. Overigens kan de tuinafscheiding zelf uw huis beschermen tegen brand, mits u voor brandwerend materiaal kiest zoals staal. Als er brand uitbreekt in uw tuin, doordat bijvoorbeeld de bliksem in een boom inslaat, verkleint de schutting de kans dat de brand overslaat naar uw woonhuis.

Terug naar overzicht