Mechanische inbraakbeveiliging

Mechanische inbraakbeveiliging

Gemiddeld heeft een inbreker een halve minuut nodig om bij u binnen te komen. Door het installeren van andere typen sloten (variërend van klasse 1 tot en met 3) kunt u deze tijd verlengen met een aantal minuten. Maar wanneer er niemand thuis is, zullen die paar minuten de inbreker niet afschrikken.

Mechanische inbraakbeveiliging: wat kiest u voor goede beveiliging?

Er zijn een aantal punten waarop u het dient te letten bij het beveiligen van uw woonhuis of bedrijfspand. Een aantal belangrijke punten op een rijtje:

Deuren

Meestal is de deur van uw woonhuis of bedrijfspand één van de eerste contactpunten die een inbreker zal proberen. Dat houdt in dat de inbreker de deur als makkelijkste punt ziet om binnen te komen. U kunt uw deuren op verschillende manieren mechanisch beveiligen: 

Glaswerk

Ook bij het plaatsen van glas zijn er een aantal punten waarop u kunt letten:

Ramen en vensters

Als ramen en vensters niet genoeg beveiligd zijn, vormen ze een gemakkelijke manier om binnen te komen voor de inbreker. Een aantal manieren om uw ramen en vensters met mechanische beveiliging optimaal weerstand te laten bieden aan inbrekers zijn:

Verlichting

Buitenverlichting werkt vooral als preventief beveiligingsmiddel. Er zijn verschillende manieren om door middel van verlichting uw woonhuis of bedrijfspand beter te kunnen beveiligen. We onderscheiden twee mechanische beveiligingsmethoden, buiten- en binnenverlichting.

  1. Buitenverlichting
    • Verlichting met een schemerschakelaar zorgt ervoor dat de lampen vanzelf aanspringen zodra het buiten donker wordt. 
    • Buitenverlichting kan ook dienst doen als schrikverlichting. Een sensor neemt een beweging waar en zal hierdoor de buitenverlichting inschakelen. Deze manier is ook nog meer energiezuinig dan bovenstaande beveiligingsmethode.
  2. Binnenverlichting
    • Door het gebruik van een tijdschakelaar kunt u ervoor zorgen dat een bepaalde groep verlichting in uw huis op een bepaald tijdstip ingeschakeld en/of uitgeschakeld wordt. Hierdoor creëert u het beeld dat er mensen in uw woonhuis of bedrijfspand aanwezig zijn, waardoor een mogelijke inbreker wordt afgeschrikt.

Bestel uw mechanische inbraakbeveiligingonline op AlarmMarkt.nl

Terug naar overzicht