Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

De meeste mensen die hun woonhuis hebben beveiligd, hebben dit gedaan met behulp van het Politiekeurmerk, ook wel bekend onder de naam Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het Politiekeurmerk richt zich voornamelijk op de gelegenheidsinbreker. Hierbij kunt u denken aan straatcriminelen of hangjongeren die zich bezighouden met diverse criminele activiteiten in de buurt van uw woonhuis. Deze mensen willen voornamelijk snel scoren en gebruiken dan ook voornamelijk kleiner en eenvoudig gereedschap om zichzelf toegang tot uw woning of bedrijfspand te verschaffen.

De eisen voor het keurmerk

Wilt u het Politiekeurmerk Veilig Wonen bemachtigen en zo inbrekers extra afschrikken? Dan zal uw pand moeten voldoen aan deze vier eisen:
1. De ramen, deuren en eventuele lichtkoepels van uw pand hebben alleen gecertificeerd hang- en sluitwerk. Dit hang- en sluitwerk is namelijk beter en beveiligt uw pand daardoor tegen inbreken.
2. Uw pand beschikt over buitenverlichting. In het donker wordt namelijk eerder ingebroken dan als ergens licht schijnt en alles en iedereen goed zichtbaar is.
3. Elke verdieping is uitgerust met rookmelders. Veilig wonen betekent immers niet alleen dat een huis beveiligd is tegen inbraak. Het dient ook beveiligd te zijn tegen brand.
4. De hal van het pand biedt zicht op de situatie voor de deur.

Lagere kans op inbraak

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen brengt met zich mee dat er in de buurt van uw woonhuis of bedrijfspand minder inbraken, overlast, vandalisme en criminele activiteiten zullen plaatsvinden.
Ook heeft u met het certificaat 90% minder kans op een geslaagde inbraak. Dit neemt niet weg dat de kans op een poging tot inbraak nog steeds aanwezig is. 

Handig weetje: met dit certificaat kunt u korting krijgen op uw premie van uw inboedelverzekering.

Luxe hang- en sluitwerk bestel je hier.

Hang- en sluitwerk webshop

Terug naar overzicht