Tuinbeveiliging

Voor een goede beveiliging van uw woning is tevens goede beveiliging in uw tuin nodig. Tuinbeveiliging omvat onder meer beveiliging middels verlichting, maar ook middels mechanische beveiliging door bijvoorbeeld uw veranda van goede ramen en deuren te voorzien.

Het belang van tuinbeveiliging

Tuinbeveiliging is van belang als u uw huis goed wilt beschermen tegen inbraken, insluipers, overvallen en brand. Inbrekers en insluipers kunnen via de tuin veelal gemakkelijker uw huis binnendringen. Het kan dat u uw achterdeur niet altijd op slot heeft of bewust de achterdeur openlaat, omdat u bezoek verwacht. Aan de achterkant van uw huis is er tegelijkertijd minder sociale controle, doordat omwonenden over het algemeen niet goed in uw tuin kunnen kijken. Een inbreker die via de voorzijde van een huis, via de straatkant dus, probeert in te breken, wordt veel sneller opgemerkt door omwonenden dan wanneer deze via de tuin uw huis probeert binnen te dringen. Zelfs als inbrekers lawaai maken, wordt dit aan de achterkant van uw huis niet altijd goed opgemerkt. Tuinbeveiliging is dus zeker aan te raden als u een tuin heeft.

Inbraak- en brandbeveiliging in de tuin

Tuinbeveiliging tegen inbrekers en brand is een ruim begrip. Deze beveiligingsmethoden vallen onder tuinbeveiliging:

  • Tuinverlichting, als afschrikmethode, zoals sensorlampen.
  • Tuinafscheiding, zoals een schutting
  • Mechanische beveiliging, zoals goede sloten met het SKG-keurmerk, dubbelglas of HR glas en dievenklauwen.
  • Elektronische inbraakbeveiliging, waaronder beveiligingscamera's en glasbreukdetectors.
  • Mechanische en elektronische brandbeveiliging, waaronder brandblussers, brandgasmelders, hittemelders en infraroodsensors.

Als u uw tuin beveiligt tegen inbrekers en brand, dan beschermt u daarmee tevens uw huis tegen brand en inbraken.